Головна Новини Світ ЄС Чи може Україна стати членом ЄС до закінчення війни – яка головна перешкода
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна стати членом ЄС до закінчення війни – яка головна перешкода

ЄС має низку офіційних вимог та умов, які Україні необхідно виконати в рамках підписання Асоціації

3 лютого 2023, 17:32
Поділіться публікацією:

Саміт Україна-ЄС, що проходить у Києві, а також зустрічі з високопоставленими представниками Єврокомісії та Євросоюзу в цілому, які ще вчора прибули до нашої країни, залишаються одною із топ-тем тижня. Видання "Коментарі" продовжує відслідковувати ситуацію з експертами, розбираючи нюанси євроінтеграції України, проблеми на цьому шляху та перспективи вступу нашої країни в ЄС.

Чи може Україна стати членом ЄС до закінчення війни – яка головна перешкода

Володимир Зеленський, Шарль Мішель, Урсули фон дер Ляйєн. Фото: сайт Офісу президента

Сам факт вступу в ЄС не стане для України якимось дивом, здатним вирішити всі проблеми, що є в країні

Політолог, медіа-експерт Денис Гороховський пояснює:

"Звісно, головною перешкодою на шляху України в ЄС є війна. Незважаючи на те, що Євросоюз – це насамперед економічне та політичне об'єднання, військовий фактор залишається ключовим. Тому ймовірність того, що Україну визнають повноправним членом ЄС до перемоги, близька до нуля".

Крім того, продовжує експерт, ЄС має низку офіційних вимог та умов, які Україні необхідно виконати в рамках підписання Асоціації. Насамперед – це приведення нашого законодавства до європейських стандартів.

"Перелік вимог знаходиться у вільному доступі, а на сайті Кабміну навіть є інфографіка за напрямками. Так, на сьогоднішній день, найбільш проблемними зонами є напрямок боротьби з корупцією та шахрайством (виконано 24% від необхідних змін) та сфера захисту прав споживачів (48%)", – зазначає Денис Гороховський.

Якщо ж говорити про виключно політичний аспект питання, то, на думку експерта, ймовірність вступу України до ЄС на сьогодні значно вища, ніж кілька років тому (звісно, за умови позитивного для нас результату війни).

"При цьому, потрібно розуміти, що сам факт вступу до ЄС не стане для України якимось дивом, здатним вирішити всі проблеми, які є в країні. Однак це, безперечно, стратегічний крок, який зафіксує європейський вектор розвитку нашої країни, що однозначно матиме позитивні наслідки у середньостроковій перспективі", – констатує Денис Гороховський.

Реформи мають проводитися до вступу в ЄС

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович усім рекомендує прочитати книгу "Анатомія посткомуністичної мафіозної держави. На прикладі Угорщини". Там, пояснює він, добре описано, що вступ в ЄС не відіграв для громадян цієї країни тієї ролі, на яку вони сподівалися.

"Орбан та його партія узурпували владу та монополізували всі сфери економіки. Громадяни не здобули ні європейської свободи, ні європейської справедливості, ні європейського добробуту. Реформи мають проводитися до вступу до ЄС. Сам вступ лише законсервує поточні проблеми. Вступ до ЄС не є вирішенням наших проблем!" – наголошує експерт.

За його словами, корупція роз'їдає в Україні усі гілки влади.

"Міністерство оборони замість того, щоб постачати армію, просто краде наші (і не лише наші) гроші. Податкова служба, замість надавати громадянам сервіс, теж просто краде. Як і Міністерство інфраструктури. Фактично весь держапарат налаштований на крадіжку наших грошей. Вступ в ЄС не вирішить цієї проблеми тотальної, нахабної, демонстративної крадіжки. Необхідне перезавантаження влади, – упевнений Павло Себастьянович. – Якщо президент Зеленський цього не розуміє, на нас чекає катастрофа".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія посилює ескалацію, але Захід не поспішає прискорювати постачання ЗСУ озброєння: чому так відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

3 лютого 2023, 19:53

Какое ЕС? Обицянка цяцянка, а дурному радисть. Вот и Луганскую область полностью здали. Где Гайдай, который сказал бы, что там все уже разрушено на 100%, смысла остваться там не было, как и в остальных городах Луганской обл.. Так здадут и Донецкую обл., это всего лишь вопрос времени. А тем временем зеленые выблядки набивают себе карманы разворовывая помощь запада. Главный предатель в стране это зеленая власть выблядков и ссучих отродий. Пока зеленые твари продажные у власти ни о какой победе не стоит и думать, ее не будет. Мочить тварей надо, всех до единого.


Новини