Головна Новини Світ ЄС Чи настав час для мирної угоди з РФ: ЄС озвучив офіційну позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи настав час для мирної угоди з РФ: ЄС озвучив офіційну позицію

Жозеп Боррель категорично висловився щодо "мирної угоди" з путінською Росією

16 вересня 2024, 14:37 comments2365
Поділіться публікацією:

Поки не припинилися запеклі бої в Україні і дорога Росія продовжує повномасштабну війну, відносини між РФ та Європейським Союзом не зміняться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Euractiv зробив високий представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Чи настав час для мирної угоди з РФ: ЄС озвучив офіційну позицію

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Журналісти поцікавилися у топ-дипломата ЄС перспективами перезавантаження відносин із Росією у разі можливої мирної угоди з Москвою. На це Боррель відповів, що "не бачить мирної угоди з путінською Росією у найближчому майбутньому".

"У віддаленому майбутньому, у післявоєнній обстановці, можуть відбутися певні зміни у відносинах з Росією, але факт залишається фактом, що війна, ймовірно, триватиме, і навряд чи за таких обставин справи вестимуться як завжди, ЄС має червоні лінії", – зазначив дипломат.

Жозеп Боррель також закликав не забувати про ордерів на арешт Путіна та його близького оточення, виданих Міжнародним кримінальним судом за військові злочини та злочини проти людства. Тому, наголосив Боррель, важливо не лише припинити бойові дії, а й змусити Росію відповісти за свої звірства в Україні.

"Путін чітко дає зрозуміти, що він підтримує свої максималістські вимоги: завоювання України, підкорення українського народу і, можливо, має більше амбіцій за межами України — він, здається, дедалі більше одержимий відновленням Російської імперії як своєї основної спадщини. Послужний список ( Путіна – ред.) у переговорах також добре відомий", — підсумував Жозеп Боррель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пекін відповів Зеленському на критику "мирного плану" Китаю та Бразилії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини