Головна Новини Світ ЄС Чи отримає Україна €50 млрд допомоги від ЄС: прогноз Макрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна €50 млрд допомоги від ЄС: прогноз Макрона

Маррон вважає, що з Орбаном все ж вийде домовитися

15 грудня 2023, 19:12
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон переконаний, що у наступному році все ж таки вдасться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, аби він не блокував виділення Євросоюзом фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро впродовж чотирьох наступних років. Про це повідомляє видання The Guardian, передає портал "Коментарі".

Чи отримає Україна €50 млрд допомоги від ЄС: прогноз Макрона

Макрон впевнений, що Орбана вдасться переконати. Фото з відкритих джерел

Еммануель Макрон висловив впевненість, що у 2024 році лідери ЄС зможуть переконати Віктора Орбана підтримати програму фінансування України на суму 50 млрд євро. Президент Франції пояснив, що своїм рішенням не допомагати Україні угорський прем'єр фактично заблокував виділення коштів для своєї власної країни і сусідніх країн, а також для міграційного прикордонного контролю.

Крім того, лідер Франції повідомив, що Орбан пообіцяв не блокуватиме переговори про вступ України до Євросоюзу за умови, якщо офіційний Київ до березня наступного року впровадить всі реформи, які були раніше погоджені.

У свою чергу, речник МЗС України Олег Ніколаєнко також запевнив, що у січні наступного року європейські партнери зможуть переконати Угорщину погодити виділення Україні нової фінансової допомоги на 50 млрд євро.  

"Принципово рішення є. Угорщину дотиснуть на початку січня", — сказав Олег Ніколенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокував ухвалення бюджетного рішення ЄС, яке включало б середньострокову програму допомоги Україні. Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель щодо завершення переговорів лідерів ЄС, які тривали до глибокої ночі. Шарль Мішель підтвердив припущення, що 27-м лідером, який не дав згоди, є прем'єр Угорщини Орбан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини