Головна Новини Світ ЄС Умовляння не допомогли: Орбан заблокував бюджетні витрати ЄС із 50 млрд для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Умовляння не допомогли: Орбан заблокував бюджетні витрати ЄС із 50 млрд для України

Україна поки що не може розраховувати на 50 млрд євро від ЄС

15 грудня 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

Одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокував ухвалення бюджетного рішення ЄС, яке включало б середньострокову програму допомоги Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель щодо завершення переговорів лідерів ЄС, які тривали до глибокої ночі.

Умовляння не допомогли: Орбан заблокував бюджетні витрати ЄС із 50 млрд для України

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Мішель наголосив, що тематикою дискусії було не лише фінансування України. Лідерам ЄС запропонували для ухвалення "мегапакет", до якого увійшло фінансування підтримки України, витрати на міграційні програми, фінансування Фонду солідарності ЄС та оборони.

"Тільки одна держава не змогла погодитися на це рішення... Інші 26 лідерів погодилися на цей "мегапакет", включаючи одну Швецію, прем'єр якої за внутрішніми процедурами має обговорити це рішення з парламентом, але, як я розраховую, після цього приєднається до інших", — розповів президент Європейської ради.

Шарль Мішель підтвердив припущення, що 27 лідером, який не дав згоди, є прем'єр Угорщини Орбан.

"Я так розумію, ви дуже добре обізнані про те, в чому полягала наша дискусія", – напівжартома прокоментував Мішель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан відкрито шантажує Брюссель та підігрує Москві, даючи зрозуміти, що не пустить Україну до ЄС. І навіть ухвалені зміни до закону України про нацменшини, на чому раніше наполягав Будапешт, ситуацію не змінили. З Орбаном 10 грудня поспілкувався особисто Зеленський, але не факт, що це допомогло. Які очікування від саміту ЄС? Чи стане Угорщина йти проти всіх, чи заручиться допомогою тієї ж Словаччини, яка також висловлює проти євроінтеграції України за нинішніх умов? Або опір противників України буде зламано? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини