Головна Новини Світ ЄС Чи зможуть усередині ЄС домовитися про відправку військ до України: у МЗС Литви озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть усередині ЄС домовитися про відправку військ до України: у МЗС Литви озвучили прогноз

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс сумнівається, що ЄС сформує єдину позицію щодо західних військ в Україні

18 березня 2024, 12:02 comments1547
Поділіться публікацією:

На зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив сумнів у тому, що країни Європейського Союзу наразі здатні виробити єдину позицію щодо потенційного відправлення західних військ на територію України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "ЄП".

Чи зможуть усередині ЄС домовитися про відправку військ до України: у МЗС Литви озвучили прогноз

Відправлення військ до України. Фото: із відкритих джерел

Ландсбергіс висловився щодо того, чи обговорюватимуть міністри можливість випрацювання єдиної позиції щодо розміщення західних військ в Україні.

"Я не думаю, що є можливість узгодити щось на зразок цього", — сказав Ландсбергіс.

"Ми довели в минулому нездатність домовитися щодо менш чутливих питань... Тому я не вірю, що ми зможемо домовитися про щось на кшталт цього", – додав глава МЗС Литви.

Дипломат зазначив, що позицією Литви є готовність "розглянути всі опції та бути частиною коаліції, яка допоможе Україні виграти цю війну".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон, який останнім часом активізувався в ракурсі підтримки України у війні проти Росії (у тому числі ініціювавши дискусію про відправку нам на допомогу військ країн-членів НАТО, про створення далекобійної коаліції), зробив ще низка заяв із цього приводу. Серед іншого, наголосив, що Росія не повинна перемогти, а територіальна цілісність України є фундаментальною цінністю. Також обіцяв приїхати до нашої країни з конкретними пропозиціями та рішеннями. Крім того, зізнався, що звернеться до російського диктатора Володимира Путіна з проханням припинити бойові дії на війні в Україні під час Олімпійських ігор 2024 року, які відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Як оцінюєте заяви Макрона? Які з них можуть втілитись у життя? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини