Головна Новини Світ ЄС До берегів Фінляндії прибули кораблі НАТО: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

До берегів Фінляндії прибули кораблі НАТО: що відомо

Кораблі НАТО патрулюють береги Фінляндії та Естонії

15 лютого 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Береги Фінляндії та Естонії в Балтійському морі патрулюють два мінні тральщики НАТО, вони розміщені біля півострова Порккала, за 30 км від Гельсінки. Повідомляється, що ці судна мають запобігти військовим операціям Росії у Фінській затоці щодо атаки Аландських островів, Ханконіемі чи естонського узбережжя. Про це пише Italehti.

До берегів Фінляндії прибули кораблі НАТО: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Метою утримування кораблів в затоці — є розмінування на випадок, якщо російські військово-морські сили захочуть замінувати під'їзди до портів Фінляндії та Естонії або найвужчого проходу в затоці. Кораблі можуть також й закладати підводні міни.

Два тральщики — це німецькі військові кораблі, що виготовлені зі сталі, на яку не реагують магніти. З 10 лютого біля фінського півострова патрулюють німецький FGS Fulda та FGS Datteln, — це мінні тральщики класу "Франкенталь".

Згідно з інформацією з різних військових джерел, Фінляндія, Естонія та Ліга оборони НАТО мають спільний план захисту північного та південного узбережжя Фінської затоки у разі війні чи кризової ситуації. Ще до Другої світової війни Фінляндія та Естонія мали плани спільного оперативного реагування на загрози в морі та засоби контролю руху морського транспорту.

Також відомо, що офіційні представники Фінляндії відвідали штаб-квартиру НАТО та обговорили безпекову ситуацію в Балтійському морі з представниками Альянсу.

Раніше ми повідомляли, що в портах російського Калінінграда розміщено балтійський флот Росії. В січні Москва збільшила кількість кораблів (LST), що діють в регіоні, з чотирьох до шести. В порти зайшли судна класу Ropucha, що призначені для висадки військ і техніки.

Як повідомляє портал "Коментарі", в Швеції провели "коригування на випадок надзвичайних ситуацій" та перемістили сили швидкого реагування на острів Готланд. Військовослужбовців перевезли транспортним літаком C-17 та поромом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини