Головна Новини Світ ЄС Доведеться "зачинити двері": в ЄС зробили останнє попередження Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Доведеться "зачинити двері": в ЄС зробили останнє попередження Грузії

Питання щодо заходів щодо Грузії обговорюватиметься під час сьогоднішньої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС

24 червня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:

Європейська перспектива Грузії буде скасована, якщо влада цієї країни продовжить свою політику. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє сайт Єврокомісії.

Доведеться "зачинити двері": в ЄС зробили останнє попередження Грузії

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

"Двері для вступу Грузії до Європейського Союзу відчинені. Але, якщо уряд продовжить йти тим же шляхом, продовжить робити те, що робить, ці двері будуть зачинені", — висловився головний дипломат Євросоюзу.

За його словами, грузинський народ постраждає від того, що європейська перспектива "зменшиться або навіть скасується".

Боррель повідомив, що питання щодо заходів щодо Грузії обговорюватиметься під час сьогоднішньої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС.

"Ми говоримо про серйозні речі", — сказав дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Жозеп Боррель розповів, що Європейський Союз створив правову базу, за допомогою якої можна обійти вето Угорщини на закупівлю зброї для України за рахунок російських активів.

В інтерв'ю Financial times Жозеп Боррель заявив про юридичну лазівку обходу угорського вето. Як пояснює Боррель, оскільки Угорщина не підтримала попередньої угоди щодо використання доходів від заморожених російських активів, то не повинна впливати на рішення їх використання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – опозиційний грузинський телеканал Mtavari з посиланням на своє джерело повідомило, що правляча партія "Грузинська мрія" нібито веде переговори з Росією щодо відновлення дипломатичних відносин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини