Головна Новини Світ ЄС Дві ключові країни ЄС допоможуть Україні з ППО: деталі угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві ключові країни ЄС допоможуть Україні з ППО: деталі угоди

Франція і Німеччина уклали угоду про підсилення української протиповітряної оборони

14 лютого 2024, 21:11
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус та міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню підписали угоду про створення "коаліції можливостей" для розбудови протиповітряної оборони України.

Дві ключові країни ЄС допоможуть Україні з ППО: деталі угоди

Союзники посилять ППО України. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання DPA, підписання угоди про посилення української протиповітряної оборони відбулося 14 лютого під час зустрічі в Брюсселі міністрів оборони країн НАТО.

Угода, яку підписали міністри оборони Німеччини і Франції, спрямована на забезпечення дієвої підтримки України в галузі наземної протиповітряної оборони в довгостроковій перспективі.

За словами французького міністра оборони, зміцнення потенціалу української ППО має важливе значення для захисту цивільного населення України та подальшого розвитку війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін через арабських посередників пропонував США заморозити війну в Україні, однак переговори зазнали невдачі. Путін пропонував заморозити конфлікт на нинішніх лініях та не бажав поступатися жодною з українських територій, які контролює армія РФ. США відкинули пропозицію російського диктатора, заявивши, що не можуть ухвалювати подібні рішення без участі України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що пріоритетом державної політики влади України має стати військова підготовка всіх цивільних, вважає заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Тотальна підготовка всіх цивільних для того, щоб кожен знав, як захистити себе та своїх рідних, повинна стати пріоритетом державної політики", — наголосив офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dpa.com/de
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини