Головна Новини Світ ЄС Експерт: прямо зараз Європі та НАТО доведеться вирішувати одночасно дві проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: прямо зараз Європі та НАТО доведеться вирішувати одночасно дві проблеми

Біженці з Близького Сходу – продумана провокація Лукашенка та Путіна

10 листопада 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко обізвав країни ЄС "мерзотниками" та звинуватив у введенні санкцій проти білорусів. Також Лукашенко заявив, що саме Захід винен у міграційній кризі, яка виникла на білорусько-польському кордоні. Як передає видання "Коментарі", про це Лукашенко заявив в інтерв'ю російському журналу Національна оборона, пише Белта.

Експерт: прямо зараз Європі та НАТО доведеться вирішувати одночасно дві проблеми

Лукашенко і Путін. Фото: Росія 24

Коментуючи інформацію, український політолог Олексій Голобуцький зазначив у себе у Facebook, приблизно такі ж заяви робить і Кремль – лише додає, що це власна провина ЄС через дії на Близькому Сході. Як не дивно, але в унісон із Кремлем заговорив сьогодні і Ватикан – також "нещасні люди" та власна провина ЄС.

"Це, звичайно, лицемірна спекуляція, але ґрунтується вона на реальній помилці. Адже Європі варто було якісніше й раніше, ніж кілька років, оцінювати небезпеки та наслідки потоку мігрантів, коли їх приймали, встановлювали квоти, ділилася відповідальність на всіх членів ЄС. А тепер весь проблемний Близкий Схід, що вічно воює, і частина Африки звикли, що це їх реальна можливість і практично гарантоване право тікати від проблем у країни Європи. Бо їх там завжди приймали та приймають, і зовсім непогано утримують", – зазначив політолог.

Він наголошує, що прямо зараз Європі та НАТО доведеться вирішувати одночасно дві проблеми: продуману провокацію Путіна з Лукашенком як інструментом – і біженців з Близького Сходу і загалом із ситуацією там. Відкладати більше не вдасться. З огляду на те, що у кожної проблеми ноги ростуть із Кремля – очікуємо запровадження більш жорстких санкцій найближчим часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко поскаржився Путіну на Польщу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини