Головна Новини Світ ЄС Експерт розповів, як Європа прискорює інтеграцію Білорусі до путінської Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як Європа прискорює інтеграцію Білорусі до путінської Росії

Валерій Клочок вважає, що точку неповернення у відносинах Європи та Білорусі пройдено

10 листопада 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Міграційна криза, яка сьогодні є в Європі, створена її руками. Учора поляки заявили, що через мігрантів на кордоні Польщі та Білорусі вони розглядають можливість повністю закрити цю ділянку. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі "4 каналу" заявив політичний експерт Валерій Клочок.

Експерт розповів, як Європа прискорює інтеграцію Білорусі до путінської Росії

Лукашенко і Путін. Фото: kommersant.ru

"Я сумніваюся, що Польща самостійно ухвалює подібні рішення. На фоні непростих відносин з ЄС перед загрозою втрати лояльності та допомоги Євросоюзу я їх чудово розумію. Але що робитиме Європа далі? Через свою недалекоглядність і жадібність до ресурсів та грошей ЄС втрачає прихильність, навіть більше – наживає собі ворогів. Такою стала для неї і Білорусь в особі останнього диктатора Лукашенка, як навесні його назвав держсекретар США Ентоні Блінкен. Хоча його так називали і раніше. Американцям ця міграційна криза Європи до одного місця. У них є свій. Лукашенку справді не подарунок. Але в Європі мають розуміти, що "Можливо, он (Лукашенко) і сучий син, але це наш сукін син!", – зазначив Клочок.

Експерт зазначає, запроваджуючи санкції проти Білорусі, підігруючи Путіну в організації масових акцій протесу в Білорусі після президентських виборів у 2019 році Європа лише прискорила інтеграцію Білорусі у путінську Росію. І сьогодні точку неповернення пройдено.

"Простого шляху зближення з Білоруссю, замирення Лукашенка та відновлення дружніх відносин із Білоруссю у Європейського Союзу не буде. Будь-яка протидія з боку ЄС лише посилюватиме кризу. Простого вирішення виходу із кризи не буде. Буде дуже болісно", – резюмував Валерій Клочок.

Читайте на порталі "Коментарі" — влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини