Головна Новини Світ ЄС Через дії Путіна у Європі можуть загинути понад 150 тисяч людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Через дії Путіна у Європі можуть загинути понад 150 тисяч людей

Через збільшення ціни на енергоресурси, в Європі можуть загинути від 79 тис. до 185 тис. жителів.

28 листопада 2022, 19:07 comments1563
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У новому аналізі від видання The Economist стверджують, що дії президента Росії можуть призвести до тяжких наслідків взимку, і не тільки в Україні. Через збільшення ціни на енергоносії в Європі може загинути понад 150 тис. людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist.

Через дії Путіна у Європі можуть загинути понад 150 тисяч людей

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

До війни Російська Федерація була найбільшим енергопартнером в Європі та постачала близько 40-50% енергоресурсів. Через напад на Україну ЄС прийняв рішення про санкції, а Путін своєю чергою шантажував Європу припиненням поставок газу. Як наслідок ціни в ЄС на енергоресурси виросли в середньому на 144%.

The Economist провели глибокий аналіз в якому проаналізували смертність людей в країнах ЄС від зростання цін на енергоресурси. Результати виявились досить тривожні.

Зі збереженням нинішніх цін на енергоресурси та середніх температур для зими, в Європі додатково загине 147 тис. осіб. При теплих температурах ця цифра буде становити 79 тис. людей, тоді як сувора зима може забрати життя 185 тис. людей. Модель показала, що в цій ситуації підвищення цін на електроенергію на 10% пов’язане зі збільшенням смертності на 0,6%.

Ці цифри становлять більший показник ніж кількість вбитих росіян від початку повномасштабного вторгнення. Станом на 28 листопада Росія втратила понад 87 тис. військових.

Вважається, що найбільше постраждає від "енергетичної зброї" Путіна Італія. В цій країні велика кількість старшого населення та високі ціни на енергоресурси. Естонія та Фінляндія також перебувають в поганій ситуації. Найбільш захищеними від росту цін виявились Великобританія та Франція.

Через дії Путіна у Європі можуть загинути понад 150 тисяч людей - фото 2

Графік. Ціна споживчої електроенергії. The Economist

Попри жахливі прогнози для країн Європи, видання The Economist наголошує, що найбільше смертей взимку, ймовірно, буде в Україні. Росія й надалі продовжує знищувати енергетичну інфраструктуру ракетними ударами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США вирішили скасувати санкції для збільшення поставок нафти.

Також "Коментарі" писали про те, коли може бути створено трибунал для Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини