Головна Новини Світ США США скасовують санкції для збільшення поставок нафтових ресурсів
commentss НОВИНИ Всі новини

США скасовують санкції для збільшення поставок нафтових ресурсів

Сполучені Штати вирішили скасувати санкції проти Венесуели

26 листопада 2022, 22:40 comments2085
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26 листопада США повідомило, що дозволяє нафтовидобувній компанії Chevron відновити видобуток на нафтородовищах у Венесуелі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Wall Street Journal.

США скасовують санкції для збільшення поставок нафтових ресурсів

Президент США Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Рішення відновити видобуток нафти у Венесуелі було ухвалено після переговорів з урядом президента країни Ніколаса Мадуро та опозиції, які домовились про угоду над соціальними питаннями, до яких входить освіта, медицина та інші.

Указом адміністрації президента Джо Байдена компанія Chevron спільно з венесуельськими підприємствами отримала ліцензії, за якими зможе розпочати видобуток нафти на родовищах, які кілька років були заблоковані. Ліцензія не є постійною та потребуватиме періодичних оновлень зазначають в США.

"Ми давно чітко заявили про нашу готовність надати цілеспрямовану допомогу на основі конкретних кроків, які полегшать страждання венесуельського народу та наблизить його до відновлення демократії", — заявив речник Ради національної безпеки США та додав, що "будь-який крок робиться в координації з опозиційною коаліцією Венесуели".

Таке рішення США прийняли на фоні скорочення видобутку нафти у Саудівській Аравії та через постійні погрози Володимира Путіна. Президент Росії постійно шантажував Європу припиненням постачання газу та нафти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив чи його країна буде продовжувати посилювати санкції проти Російської Федерації, адже війна в Україні призводить до економічних незручностей у його країні.

Також "Коментарі" писали про таємні переговори між США та Китаєм. Китай просив США не передавати стратегічну зброю для України. Американці погодились на таке рішення. За це китайські дипломати обіцяли чинити тиск військових у Російській Федерації, щоб вони не виконували накази про використання ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини