Головна Новини Світ ЄС ЄС екстрено посилить обмеження на імпорт з України ще двох видів агропродукції: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС екстрено посилить обмеження на імпорт з України ще двох видів агропродукції: деталі

Блок планує використати "екстрене гальмо", покликане заспокоїти європейських фермерів

27 червня 2024, 12:36 comments1449
Поділіться публікацією:

З п'ятниці, 28 червня, Євросоюз має намір слідом за вівсом затвердити відновлення тарифів на імпорт українського цукру та яєць. Вони становитимуть 419 євро за тонну білого цукру і 339 євро за тонну цукру-сирцю. Яйця коштуватимуть додатково 30 центів за кілограм. Так, блок планує використати "екстрене гальмо", покликане заспокоїти європейських фермерів. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", з посиланням на ознайомлених осіб.

ЄС екстрено посилить обмеження на імпорт з України ще двох видів агропродукції: деталі

Імпорт із України. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, минулого тижня були відновлені тарифи для українського вівса в розмірі 89 євро за тонну, які діятимуть до червня 2025 року. Аналогічне рішення щодо яєць і цукру має бути ухвалене 28 червня.

У статті йдеться, що імпорт вівса досягнув встановленої ЄС верхньої межі – з 1 січня було імпортовано понад 6440 тонн. Яйця та цукор також досягли затвердженого максимуму.

Журналісти зазначають, відновлення тарифів підкреслює, наскільки складними будуть переговори Києва про вступ до Світової організації торгівлі. Україна є сільськогосподарською державою, яка може виробляти продукти харчування дешевше, ніж країни-члени ЄС, і все одно стане головним одержувачем субсидій.

Торговий представник України Тарас Качка повідомив FT, що тарифи відповідають чинній угоді, але український уряд веде переговори з Брюсселем про їх підвищення.

"Всі уряди кажуть, що вони виступають за вступ України, але ми побачимо. Переговори щодо сільського господарства будуть дуже складними", –  підкреслив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вільна торгівля з Україною: про що говорить рішення ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини