Головна Новини Світ ЄС ЄС екстрено виділить Україні 1,2 млрд євро: у чому терміновість і куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС екстрено виділить Україні 1,2 млрд євро: у чому терміновість і куди підуть гроші

ЄС всіляко підтримує Україну, яка перебуває у складних обставинах, і ця підтримка продовжуватиметься й надалі

24 січня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Єврокомісія надасть Україні пакет макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Причина – можливі агресивні дії РФ. Інформацію підтвердила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише BBC.

ЄС екстрено виділить Україні 1,2 млрд євро: у чому терміновість і куди підуть гроші

Євро. Фото: УНН

Глава Єврокомісії розповіла, що минулого тижня у неї відбулася відверта розмова із главою української держави Володимиром Зеленським. Ключовою темою у розмові стала військова загроза з боку Москви, що нависла на українсько-російському кордоні. Зважаючи на ті виклики, з якими сьогодні зіштовхнувся український народ, було ухвалено рішення про виділення додаткового фінансування країні. Це фінансування має допомогти Києву задовольнити свої потреби у фінансуванні через конфлікт. Пакет допомоги включає екстрені кредити та гранти.

Перший транш у розмірі 600 млн євро Україна зможе отримати одразу після того, як це рішення підтримає Європейська рада та Європарламент.

Урсула фон дер Ляєн також повідомила ще одну приємну новину для України. Зовсім скоро Єврокомісія має розпочати роботу над новою програмою макрофінансової допомоги Україні. Фінансування, яке має бути закладене у цій програмі, піде на допомогу у модернізації країни.

Також Європейський Союз має свій інвестиційний план для Києва, який передбачає надання Україні до 6 млрд євро інвестицій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Ентоні Блінкен відреагував на закиди Володимира Зеленського, запевняє, що США не сидять, склавши руки, та допомагають запобігти російській загрозі, проте про введення санкцій наразі не йдеться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Федя

24 січня 2022, 16:46

У Європі спостерігають, що нинішня владна верхівка не краде як попередники, тож і виділяють допомогу...


Новини