Головна Новини Світ ЄС ЄС готується до торговельної війни зі США, коли Трамп стане президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готується до торговельної війни зі США, коли Трамп стане президентом

Європейські чиновники очікують, що Трамп запровадить нові мита на товари з Європи

8 лютого 2024, 17:53
Поділіться публікацією:

В Європі вже почали вивчати можливі сценарії того, як перемога Дональда Трампа на виборах в Америці вплине на економічні стосунки між ЄС та США. У Брюсселі боїться, що Трамп може розв’язати трансатлантичну торговельну війну. Про це пише Bloomberg.

 ЄС готується до торговельної війни зі США, коли Трамп стане президентом

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Анонімний європейський чиновник розповів журналістам видання, що серед країн-членів ЄС є упевненість, що повернення Трампа в президентське крісло призведе до економічних "примусових дій" щодо Європи.

У матеріалі йдеться, що одним з ймовірних сценаріїв, що розглядає ЄС, є запровадження в США 10-відсоткового базового мита на увесь імпорт з Європи. Тож там побоюються, що Трамп вдасться до "контрзаходів" проти податків ЄС на цифрові послуги, які надають на ринку американські технологічні гіганти.

Автори матеріалу стверджують, що США та ЄС до цього повність не вирішили проблеми, які  Трамп створив за час свого першого президентського терміну. Саме тоді він запровадив додаткові мита на європейську сталь та алюміній, посилаючись на занепокоєння національною безпекою США. ЄС відповів власними контрзаходами, і лише в 2021 році, коли в США президентом став Джо Байден, щодо цього питання вдалося досягти "тимчасового перемир'я", хоча повністю проблему досі не вирішено.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що син Трампа критикує республіканців, які погоджуються голосувати за допомогу Україні. Дональд Трамп молодший заявив, що деякі республіканці йдуть у змову з демократами, щоб проголосувати за законопроєкт про допомогу Україні. Син Трампа назвав таких республіканців "продажними". 

Обговорення пакета допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню та на захисту кордонів США почалось ще в жовтні 2023 року, однак з того часу республіканці постійно виставляли нові умови та затягують з прийняттям рішення.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини