Головна Новини Світ ЄС ЄС хоче "купити" Орбана за допомогою мільярдів євро: як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС хоче "купити" Орбана за допомогою мільярдів євро: як це пов'язано з Україною

Високопосадовець повідомив, що, щоб вплинути на голосування в Угорщині, блок розраховує розглянути статус допомоги ЄС на мільярди євро

3 жовтня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

ЄС розглядає можливість надання Угорщині мільярдів євро, які були заморожені через проблеми із верховенством закону, оскільки він прагне отримати згоду Будапешта на допомогу Україні, включаючи початок переговорів про членство Києва. Як передає портал "Коментарі", таку інформацію озвучив один із високопосадовців Євросоюзу, пише "Reuters".

ЄС хоче "купити" Орбана за допомогою мільярдів євро: як це пов'язано з Україною

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник ухваленого у грудні рішення про те, чи розпочинати переговори про вступ з Україною, що вимагатиме одноголосної підтримки 27 членів блоку.

Зазначається, що на кону також стоїть пропозиція виконавчої комісії ЄС змусити держави-члени робити більший внесок у загальну скарбницю блоку, щоб у рази посилити фінансову підтримку української держави, яка продовжує давати відсіч російській агресії та має проблеми з економікою. Це рішення також очікується пізніше цього року і потребує одностайності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні, за словами президента Володимира Зеленського, відбувся "євросоюзівський" день, а саме – виїзне засідання Ради із закордонних справ ЄС (вперше за межами Євросоюзу). Раніше цю подію історичною назвав Верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель, який обіцяв підтримку нашій країні, незважаючи на те, чи надає її США. За словами Зеленського, на зустрічі йшлося про повноправне приєднання України до ЄС, про санкції та спроби Росії їх обійти, про важливість убезпечити Чорне море, про зерновий експорт та продовольчу стабільність у світі. Що можна сказати за підсумками цієї зустрічі, яку проігнорувала Польща, як раніше і Форум оборонних індустрій у вихідні у Києві? Що відбувається із європейською підтримкою України останнім часом? Як покращити ситуацію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини