Головна Новини Світ ЄС ЄС намагається таємно приєднати Україну: чого боїться Брюссель
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС намагається таємно приєднати Україну: чого боїться Брюссель

Завдання з інтеграції України є дуже складним

19 березня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

На цьому етапі керівництво Європейського Союзу не готове публічно говорити про прийняття нових членів на фоні протестів з боку фермерів, а також майбутніх виборів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

ЄС намагається таємно приєднати Україну: чого боїться Брюссель

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що багато фермерів дотримуються думки, що у них виникли проблеми через конкуренцію з дешевим імпортом з-за меж ЄС. Друга причина – високі ціни на пальне та екологічні норми Брюсселя. Тим часом європейські лідери йдуть на поступки, щоб заспокоїти фермерів та зводять до мінімуму розмови про розширення блоку, особливо коли до виборів до ЄС залишилося лише 3 місяці.

За словами деяких офіційних осіб союзу, вони бажають тримати в таємниці роботу з підготовки до остаточної інтеграції України, Молдови, а також низки країн Західних Балкан через те, що це матиме побічні ефекти для фермерів.

"Давайте будемо чесними: ніхто не хоче говорити про це (розширення, — ред.) перед європейськими виборами. Розмови про зменшення субсидій для європейських фермерів — це не те, що ви хотіли б помістити на гасла вашої кампанії — або дати як виборчу амуніцію ультраправим", — заявив один із чиновників ЄС.

Тим часом президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, яка планує очолити посаду вдруге, пообіцяла підготувати блок для України. Під час промови у вересні 2023 року вона заявила, що це питання важливо вирішити "сьогодні, якщо ми хочемо бути готовими до завтрашнього дня" та закликала Європу "думати масштабно та створити власну долю".

Автори матеріалу звертають увагу, що завдання щодо інтеграції України є дуже складним. Зруйнована війною країна стане найбільшою територією блоку, а Київ мав би значний вплив у Європарламенті та Раді ЄС.

Україна, коли стане членом блоку, матиме один із найнижчих ВВП, що створило б серйозне навантаження на політику згуртованості блоку. Інтеграція України означала б, що протягом семи років до країни надходитиме близько 186 мільярдів євро коштів ЄС. Це, зі свого боку, означало б, що решті всіх країн блоку "доведеться платити більше і отримувати менше".

"Блок вирішив, що підготовка до остаточної інтеграції України, Молдови, Грузії та шести країн Західних Балкан має здійснюватись усередині країни, а не на очах громадськості", — додає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи всередині ЄС зможуть домовитися про відправку військ до України: в МЗС Литви озвучили прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини