Головна Новини Світ ЄС ЄС збирається націлитись на партнера Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС збирається націлитись на партнера Росії

Азійська країна, яка різко збільшила об'єми імпорту російської нафти може потрапити під санкції ЄС.

16 травня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС повинен вжити рішучих дій стосовно Індії, яка перепродує російські ресурси на європейський ринок, зокрема і нафту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

ЄС збирається націлитись на партнера Росії

Керівник зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Після відмови Європейського Союзу купувати російську нафту у Кремлі почали шукати нові ринки збуту. Одним з них виявилась Індія, яка важливим покупцем російської нафти та нафтопродуктів. Окрім того, ймовірно, що російські ресурси через Індію потрапляють на інші ринки, зокрема і в Європу.

"Якщо дизельне паливо чи бензин потрапляє в Європу... надходить з Індії та виробляється з російської нафти, це, безумовно, є обходом санкцій, і країни-члени повинні вжити заходів", — сказав Жозеп Боррель.

На думку керівника зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу слід дивитись на ті країни, які купують індійську нафту.

"Якщо продають, то тому, що хтось купує. І ми повинні дивитися, хто купує", – додав Боррель.

Наразі ЄС не робив жодних кроків, щоб обмежити перепродаж індійської нафти російського походження до Європи, однак Боррель сказав, що збирається порушити це питання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія зіткнулась з проблемами через російську нафту. Індійські компанії не можуть отримати гроші від російських банків за продаж нафти з Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про серію вибухів на нафтопроводі "Дружба". Росія заявляє, що це "терористичні" атаки на її енергетичну інфраструктуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини