Головна Новини Світ ЄС ЄСПЛ заборонив Росії стріляти по цивільним об'єктам та населенню
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄСПЛ заборонив Росії стріляти по цивільним об'єктам та населенню

Наказ Суду є обов'язковим для виконання урядами країн-учасниць Європейської конвенції з прав людини

1 березня 2022, 17:10
Поділіться публікацією:

В рішенні Європейського суду з прав людини говориться, що Російська Федерація має припинити атаки на українські міста та припинити бомбардування цивільних об'єктів в Україні. Про це пише "Європейська правда".

ЄСПЛ заборонив Росії стріляти по цивільним об'єктам та населенню

Фото ілюстративне / Pixabay

В тексті рішення говориться, що суд вважає, що військові дії в Україні порушують конвенційні права цивільного населення відповідно до статей 2, 3 та 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Тому суд постановляє наказати російській владі утриматися від обстрілів цивільного населення та цивільних об'єктів, житлових будинків, транспорта, екстренних служб, закладів освіти та медицини та забезпечити безпеку медичних установ, особового складу та аварійно-рятувальних служб на всій території України.

Таке рішення винесено після розгляду заяви Украни до ЄСПЛ 28 лютого щодо запровадження попередніх заходів відповідно до Правила 39. Це правило дозволяє Суду з прав людини видати наказ на адресу держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на період розгляду по суті скарги про порушення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.. Наказ Суду є обов'язковим для виконання.

Як повідомляв портал, у Міноборони РФ розповіли по яких об'єктах у Києві готуються завдати ударів. Міноборони Росії заявило, що завдасть ударів по технологічним об'єктам СБУ та 72-го головного центру інформаційно-психологічних спецоперацій у Києві



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини