Головна Новини Світ ЄС Естонія готова надати Україні озброєння: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія готова надати Україні озброєння: що відомо

Країна Балтії висловилася за передачу протитанкової зброї українцям

31 грудня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Держава планує надати Україні значну кількість артилерії та ракетних систем для захисту у зв'язку з нарощуванням російських військових сил біля кордонів. Про це повідомляє ERR News.

Естонія готова надати Україні озброєння: що відомо

Естонія передасть зброю Україні, фото з відкритих джерел

Однак, згідно з міжнародними правилами, спочатку треба отримати дозвіл від Сполучених Штатів, а також Фінляндії, Німеччини, де це озброєння виготовлялося. Планується надати 122-мм гаубиці та ракети Javelin.

Петер Куймет, керівник департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони, сказав, що Естонія підтримає Україну озброєнням та боєприпасами.

"Наразі ми проводимо щорічні курси англійської мови для українських спецназівців в Академії оборони (у Таллінні). Естонія, а також інші країни Балтії та Данія також спонсорують навчання українських студентів у Балтійському коледжі оборони", — розповів він й додав, що в 2022 році спонсорська допомога буде подвоєна у разі необхідності.

Калев Стойческу, дослідник Міжнародного центру оборони та безпеки, сказав, що запропонована військова допомога є безпрецедентним кроком для Естонії.

"Естонія раніше надавала військову допомогу у вигляді стрілецької та легкої зброї. Україна отримала велику допомогу від США, Великобританії, Канади, Польщі, Литви, Німеччини – чому не від Естонії?", — наголосив Стойческу.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають взяти приклад із США та погодитися на продаж зброї Україні. За словами міністра, країнам Євросоюзу правильно було б взяти приклад із США, Великої Британії та Канади, які підтримали у складний час Україну. Якщо Києву потрібна зброя, підтримка у процесі реформування своєї армії, то така допомога має бути надана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Катя

31 грудня 2021, 13:54

Нибришіть краще нидоумки нищасні!..


Новини