Головна Новини Світ ЄС Одна з країн ЄС виступила за надання Україні зброї для оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн ЄС виступила за надання Україні зброї для оборони

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають наслідувати приклад США у питанні продажу зброї Україні

22 грудня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають взяти приклад із США та погодитися на продаж зброї Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це чиновник сказав в інтерв'ю порталу Sargs.lv, пише "Європейська правда".

Одна з країн ЄС виступила за надання Україні зброї для оборони

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс. Фото з відкритих джерел

Артіс Пабрікс висловився за те, щоб ключові держави ЄС переглянули свої позиції щодо можливості надати Україні оборонну зброю у світлі російської загрози, що нависла на українському кордоні. Міністр оборони Латвії згадав історію з Німеччиною, коли країна фактично виступила проти того, щоб Україна отримала оборонне озброєння через НАТО.

На думку Пабрікса, явно є програшна стратегія, коли робиться ставка на те, щоб заспокоїти агресора, спробувати з ним домовитися замість того, щоб намагатися вказати йому на його місце, допомогти потенційній жертві протистояти цьому самому агресору.

Міністр оборони Латвії наголосив, що є чимало прихильників позиції про те, що, якщо мінімізувати постачання зброї, то тим самим можна досягти припинення вогню, мінімізувати кількість обстрілів, але насправді треба розуміти, що Росія – це та країна, яка має повний арсенал зброї. і вона готова відмовитися від його застосування.

За словами міністра, країнам Євросоюзу правильно було б взяти приклад із США, Великої Британії та Канади, які підтримали у складний час Україну. Якщо Києву потрібна зброя, підтримка у процесі реформування своєї армії, то така допомога має бути надана.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США відповіли на звинувачення Шойгу , розповівши, хто справді стоїть за провокаціями на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини