Головна Новини Світ ЄС Естонія втратить фінансування ЄС після вступу України: що заявили у Таллінні
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія втратить фінансування ЄС після вступу України: що заявили у Таллінні

Прем'єр Естонія заявила, що країна готова втратити фінансування ЄС після вступу України

10 жовтня 2023, 14:30 comments1682
Поділіться публікацією:

Естонія готова до сценарію, що втратить підтримку Фонду солідарності Європейського Союзу, якщо Україна стане членом ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, пише "The Financial Times".

Естонія втратить фінансування ЄС після вступу України: що заявили у Таллінні

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Фото: із відкритих джерел

Прем'єр-міністр зазначила, що у довгостроковій перспективі Естонія готова втратити доступ до фондів ЄС, призначених для допомоги економікам найбідніших держав-членів. При цьому Кая Каллас уточнила, що Таллін сподівається, що це не станеться миттєво і на це знадобиться триваліший період часу.

"Зрештою це відбудеться, але не відразу", — зазначила Каллас.

Прем'єр Естонії також закликала інші країни-члени розпочати роботу над бюджетними реформами, які дають змогу союзу приймати нові країни.

У матеріалі йдеться про те, що найближчими роками ЄС може розширити свій склад за рахунок дев'яти нових країн, включаючи Україну, в рамках зміни стратегії, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії.

Але країни ЄС поки що знаходяться лише на початковій стадії вирішення завдань реформування блоку для сприяння таким змінам, включаючи вивчення потенційного впливу на правила розподілу бюджету.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Чехії озвучили оптимістичний прогноз щодо старту переговорів про членство України в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Європейській Раді вважають, що Євросоюз має бути готовим до прийняття нових членів до 2030 року. При цьому конкретно про Україну, як про нового члена ЄС поки не йдеться. Про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель, яку цитує брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини