Головна Новини Світ ЄС Естонія заморозила мільйони російських олігархів: куди можуть піти гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія заморозила мільйони російських олігархів: куди можуть піти гроші

Майже всі активи пов'язані із двома російськими олігархами Андрієм Мельниченком та В'ячеславом Кантором

23 листопада 2022, 13:37
Поділіться публікацією:

В Естонії заморозили російські активи на десятки мільйонів євро. Тепер обговорюють можливість відправити їх для України. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на ERR.

Естонія заморозила мільйони російських олігархів: куди можуть піти гроші

Естонія заморозила активи РФ на десятки мільйонів євро (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що майже усі активи в країні пов'язані з двома російськими олігархами, зокрема Андрієм Мельниченком та В'ячеславом Кантором.

 Як повідомив представник Управління фінансової розвідки Естонії Лаура Аус,  підрахувати точну суму заморожених активів майже неможливо. Але відомо, що сума грошей, яку заморозили в банках та інших фінансових установах, становить близько 11,7 млн. євро.  8,4 млн євро ще заморожено на авансових рахунках податково-митного департаменту.

Тож сьогодні країна разом з ЄС обговорює можливість спрямувати заморожені гроші на благо України.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Естонія забороняє володіння зброєю для росіян.Влада Естонії внесла правки до закону про зброю. Згідно з новими правилами громадяни країни, які не входять до НАТО або Євросоюзу не можуть мати зброю. На повернення зброї естонським службам виділено один рік. Таке рішення естонський уряд прийняв за для безпеки своїх громадян та гостей країни. Окрім того, далі Лаурі Ляанемец прямо сказав, що громадяни Росії чи Білорусі можуть взяти в руки зброю і так захищати інтереси країни, з якої вони є родом. Міністр внутрішніх справ Естонії зазначив, що якщо власник зброї не передасть її спеціальним службам у встановлений термін, то поліція сама забере її та компенсує витрати за ціною ринку. Служби Естонії повідомляють, що така постанова стосується 1325 осіб, які на своїх руках мають 3080 одиниць зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини