Головна Новини Світ ЄС Естонія забороняє володіння зброєю для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія забороняє володіння зброєю для росіян

Естонія продовжує впроваджувати санкції проти людей з російськими паспортами.

2 листопада 2022, 21:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Влада Естонії внесла правки до закону про зброю. Згідно з новими правилами громадяни країни, які не входять до НАТО або Євросоюзу не можуть мати зброю. На повернення зброї естонським службам виділено один рік.

Естонія забороняє володіння зброєю для росіян

Естонія забороняє володіння зброєю для росіян. Фото з відкритих джерел

Таке рішення естонський уряд прийняв за для безпеки своїх громадян та гостей країни.

"Сьогодні ми не можемо ризикувати тим, що люди, які є громадянами якоїсь ворожої чужої країни, мають тут зброю",  - заявив міністр внутрішніх справ Лаурі Ляанемец.

Окрім того, далі Лаурі Ляанемец прямо сказав, що громадяни Росії чи Білорусі можуть взяти в руки зброю і так захищати інтереси країни, з якої вони є родом.

Міністр внутрішніх справ Естонії зазначив, що якщо власник зброї не передасть її спеціальним службам у встановлений термін, то поліція сама забере її та компенсує витрати за ціною ринку.

Служби Естонії повідомляють, що така постанова стосується 1325 осіб, які на своїх руках мають 3080 одиниць зброї.

Зміни закону стосуються не тільки зброї. Тепер естонські компанії, які торгують зброєю, не можуть мати у своєму управлінні чи ставати акціонерами особи, що не належать до НАТО або ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Естонія, Латвія та Литва заборонили видачу віз для громадян Російської Федерації. Таким чином влада країн Балтії намагаються убезпечити себе від постійного приїзду росіян.

Також "Коментарі" писали про те, що попри санкції, в науковій сфері з Росією продовжують співпрацювати. В кінці жовтня з російського порту відправили човен з магнітом вагою 200 тонн для наукової ядерної програми у Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини