Головна Новини Світ ЄС Євродепутат поїхав у Москву, щоб просити вибачення за русофобію
commentss НОВИНИ Всі новини

Євродепутат поїхав у Москву, щоб просити вибачення за русофобію

Словацький депутат Любош Блага приїхав у Росію дякувати їй за "звільнення від фашизму".

сьогодні, 10:02
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Депутат Європарламенту від Словаччини Любош Блага здійснив візит до Росії, де стоячи на Красній площі у Москві просив вибачення за русофобію, яка нібито існує на Заході. За його словами, головною причиною його візиту до РФ стала спроба подякувати Росії за звільнення від фашизму.

Євродепутат поїхав у Москву, щоб просити вибачення за русофобію

Любош Блага. Фото з відкритих джерел

Словацький депутат Любош Блага, який також є помічником прем’єр-міністра Роберта Фіцо, прилетів до Москви, де записав відео поблизу Кремля.

"Привіт з Москви, друзі. Росія все ще красива, мудра, передова. Я приїхав подякувати за звільнення від фашизму. І просити вибачення за русофобію на Заході", — сказав Блага.

Згодом депутат Європарламенту дав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, де розкритикував підхід європейських країн до війни в Україні назвавши його русофобським, а також закликав не вимагати поразки Москви. 

"Русофобія в Європі не має здорового глузду, європейські країни повинні розуміти, що прагнути завдати поразки Росії означає вести ядерну війну, а це самогубно", — заявив словацький депутат.

Також Любош Блага говорить на необхідності Європейському Союзу відновити відносини з Росією з діалогу з наукових та культурних питань. Крім того, він наполягає, що після цього ЄС може перейти й на політичний рівень співпраці з РФ. 

Це не вперше Блага висловлює свою приязнь Росії. У 2020 році проти депутата порушили кримінальну справу за фото із серпом та молотом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив готовність поїхати до Путіна та закликав не бути русофобами.

Також "Коментарі" писали про спробу РФ "покарати" депутатів Австралії за русофобію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини