Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія поспішає розпочати з Україною переговори про вступ: із чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія поспішає розпочати з Україною переговори про вступ: із чим це пов'язано

У ЄС побоюються, що під час головування Угорщини переговори про вступ України можуть зупинитися

7 червня 2024, 10:37 comments1786
Поділіться публікацією:

Європейська комісія порекомендує у червні розпочати з Україною та Молдовою переговори щодо вступу в ЄС. Процес хочуть запустити до того, як Угорщина ухвалить головування в Євросоюзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Financial Times".

Єврокомісія поспішає розпочати з Україною переговори про вступ: із чим це пов'язано

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на три поінформовані джерела, зазначає, що Єврокомісія наполягає на тому, щоб офіційні переговори про вступ з Україною та Молдовою почалися цього місяця, щоб дати обом країнам позитивний сигнал.

За даними "Financial Times", своє рішення щодо рекомендації старту переговорів Європейська комісія оголосить сьогодні, 7 червня. ЄК оголосить, що Україна відповідає раніше невиконаним критеріям, включаючи антикорупційні заходи, обмеження політичного лобіювання, правила декларування активів для державних службовців та захист мов, які використовуються національними меншинами.

Рекомендація комісії потребує одностайного рішення всіх 27 країн Європейського Союзу. Очікується, що Угорщина виступить проти нібито порушення прав угорської меншини в Україні.

З 1 липня Угорщина головуватиме в ЄС. Це дасть їй додаткові важелі дії. Тому Бельгія, яка головує в ЄС, сподівається провести перший раунд переговорів про вступ 25 червня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Франція підтримує вступ України до Європейського Союзу, проте одразу треба попередити, що "це станеться не одразу". Таку заяву під час інтерв'ю французьким ЗМІ зробив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Le Figaro.

"Ми підтримуємо кандидатство України на вступ до Європейського союзу", — висловився Макрон.

Він зазначив, що Франція відіграла провідну роль у підтримці України як кандидата на вступ до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини