Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія створює Союз охорони здоров'я ЄС для боротьби з Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія створює Союз охорони здоров'я ЄС для боротьби з Covid-19

Багато реформ торкнуться Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Європейського агентства з лікарських засобів (EMA)

11 листопада 2020, 18:40
Поділіться публікацією:

Європейська комісія висунула ряд пропозицій щодо зміцнення системи охорони здоров'я в ЄС, а також щодо посилення готовності до криз. Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен сьогодні, 11 листопада.

Єврокомісія створює Союз охорони здоров'я ЄС для боротьби з Covid-19

Фото: Fin-Journal

"Наша мета — захистити здоров'я всіх громадян Європи. Пандемія коронавіруса продемонструвала необхідність більшої координації в ЄС, більш стійких систем охорони здоров'я та кращої підготовки до майбутніх криз. Ми змінюємо спосіб усунення транскордонних загроз здоров'ю. Сьогодні ми починаємо будувати Союз охорони здоров'я ЄС, щоб захистити громадян високоякісною допомогою в кризових ситуаціях, і озброїти Союз та його держави-члени для запобігання й управління надзвичайними ситуаціями в галузі охорони здоров'я, які зачіпають всю Європу ", — повідомила вона в заяві на сайті Європейської комісії.

Як відзначили в ЄК, багато реформ торкнуться Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Європейського агентства з лікарських засобів (EMA).

"Сьогодні ми робимо великий і значний крок до створення Союзу охорони здоров'я ЄС. Ми зміцнюємо наше спільне антикризове управління, щоб підготуватися до серйозних транскордонних загроз здоров'ю і відреагувати на них", — заявила Маргарітіс Схінас, віце-президент з просування європейського способу життя.

Для реалізації проекту Єврокомісія пропонує ввести новий Регламент про серйозні транскордонні загрози здоров'ю. Планується посилити повноваження Європейського агентства з лікарських засобів. Крім того, комісія створить в кінці 2021 року Управління з реагування на надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров'я (HERA) і сформує декларацію з реагування на надзвичайні ситуації в ЄС.

"Це буде значною зміною для здатності колективного реагування. Союз охорони здоров'я ЄС спрямований на спільну підготовку до загроз здоров'ю і протидію їм. Нам потрібно зробити це, щоб виправдати очікування наших громадян", — заявила Стелла Кіріакідес, комісар з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів.

Нагадаємо, у вересні цього року Урсула фон дер Ляйен висунула пропозицію сформувати Союз охорони здоров'я ЄС.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в грудні Єврокомісія представить оновлену програму боротьби з тероризмом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини