Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія та Польща запускають ініціативу щодо пошуку викрадених росіянами українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія та Польща запускають ініціативу щодо пошуку викрадених росіянами українських дітей

Свою підтримку також надасть агентство ООН

27 лютого 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Європейська комісія та Польща розпочинають ініціативу щодо пошуку українських дітей, яких російські військові незаконно вивезли з окупованих територій України. Про це повідомила речник Єврокомісії Дана Спінант на брифінгу в Брюсселі. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Єврокомісія та Польща запускають ініціативу щодо пошуку викрадених росіянами українських дітей

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

"За оцінками, з початку вторгнення російські війська відправили тисячі українських дітей до Росії. Викрадення українських дітей – це велика соціальна проблема, трагедія та злочин", — сказала Спінант.

"Саме тому разом із Польщею ми запускаємо цю ініціативу за підтримки агентств ООН. Мета — об'єднати сили для збирання доказів, щоб знайти викрадених дітей, а відповідальних за злочини було притягнуто до відповідальності", — додала прес-секретар.

Вона зазначила, що докладну інформацію про ініціативу буде надано через кілька днів.

Варто нагадати, у новому пакеті санкцій запроваджено обмеження проти осіб, причетних до викрадення українських дітей та вивезення їх до Росії.                                                          

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни Європейського Союзу пізно ввечері в п'ятницю, 24 лютого (річниця широкомасштабної агресії Росії проти України), погодили десятий пакет санкцій проти Росії. Як оцінюєте ухвалене рішення? Чому обмеження приймаються з таким "скрипом"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у Путіна з'явилися страхи про розпад РФ – як прискорити перемогу над агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини