Головна Новини Світ ЄС Європа готує додаткові обмеження: як держави планують стримати поширення нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа готує додаткові обмеження: як держави планують стримати поширення нового штаму

Обмеження стосуються, насамперед, подорожей країнами Європи

17 грудня 2021, 17:51
Поділіться публікацією:

Європейські країни планують в п’ятницю, 17 грудня, ввести додаткові обмеження на поїздки та багато іншого, щоб зупинити зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 Omicron, які загрожують зупинити відновлення світової економіки. Про це повідомляє Reuters.

Європа готує додаткові обмеження: як держави планують стримати поширення нового штаму

Медичний персонал працює у відділенні інтенсивної терапії (ICU) для пацієнтів із COVID-19 - Reuters

Німеччина, Ірландія та Данія всерйоз розглядали можливість введення додаткових обмежень за кілька днів до початку різдвяних свят, наслідуючи Францію, яка цього тижня закрила свої кордони для більшості британців.

Віце-прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що перед обличчям "жорстокого вірусу" уряду не залишалося іншого вибору, крім як розглянути непопулярні заходи, зокрема дострокове закриття барів і ресторанів.

"Ми всі відчуваємо гнів, розчарування, тривогу, депресію, але це не може відштовхнути нас від прийняття правильних рішень, щоб захистити наших людей", — написав Варадкар у Twitter.

Згідно з правилами, які можуть бути оголошені пізніше в п’ятницю, 17 грудня, мандрівники в Німеччині з Великобританії повинні будуть перебувати на двотижневому карантині, сказав представник міністерства охорони здоров’я Німеччини. 

Невизначеність щодо впливу швидкого розповсюдження Omicron на відновлення світової економіки знайшла відображення у розбіжних шляхах, які визначили основні центральні банки цього тижня.

У п'ятницю, 17 грудня, Банк Японії зберіг свою надзвичайно вільну монетарну політику, хоча відмовився від надзвичайного фінансування пандемії.

Крістін Лагард, президент Європейського центрального банку, сказала, що жорсткіші заходи стримування, щоб зупинити поширення Omicron, "можуть затримати відновлення", а ЄЦБ не дав сигналу про швидке згортання програм підтримки пандемії.

Борючись із високою інфляцією, Банк Англії підвищив ставку, ставши першою економікою G7, яка зробила це з початку пандемії. Федеральний резерв США, також стурбований цінами, сигналізував про плани посилення в наступному році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ізраїльський уряд продовжив заборону туристичних візитів черед поширення штаму "омікрон" до 29 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини