Головна Новини Світ ЄС Європарламент прийняв позитивне рішення для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент прийняв позитивне рішення для України

У парламенті ЄС пройшло голосування щодо України.

17 жовтня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європарламент під час голосування схвалив ініціативу створити Фонд допомоги Україні на 50 млрд євро, який буде діяти наступні чотири роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Європарламент прийняв позитивне рішення для України

Європарламент проголосував за створення Фонду допомоги Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами голосування за створення Фонду допомоги Україні проголосувало 512 депутатів, 63 утрималось, а ще 45 проголосували проти.

Таким чином Україна може отримати новий інструмент допомоги від Європейського Союзу, який буде розрахований на період з 2024 по 2017 рік. В основному кошти будуть видаватись Україні у вигляді грантів та позик на модернізацію, відбудову та відновлення після російської агресії.

Під час розгляду Фонду допомоги Україні у європейських комітетах обговорили деякі зміни для прозорості процесу. Очікується, що буде створений спеціальний сайт на якому будуть публікуватись конкретні цілі витрат, а також кроки, які зробила Україна для отримання допомоги. За програмою, фінансування не мають отримувати фірми, що перебувають під впливом олігархів та інше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо про країну, яка має найбільшу кількість російських шпигунів. Нею виявилась Швейцарія. Як наголошує видання Neue Zürcher Zeitung у цій країні перебуває близько 20% від усіх російських шпигунів ЄС. Це пояснюється нейтралітетом країни і не бажанням виганяти російських шпигунів, які прикриваються дипломатичним імунітетом.

Також "Коментарі" писали про Угорщину, яка несподівано прийняла позитивне рішення для України. Раніше уряд Орбана заявляв, що не буде підтримувати Україну поки не вирішиться питання угорців на Закарпатті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини