Головна Новини Світ Європа Названа країна, яка має найбільше російських шпигунів у Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа країна, яка має найбільше російських шпигунів у Європі

Європейська країна стала місцем перебування десятків російських спецагентів.

8 жовтня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На території Швейцарії перебуває близько 80 російських спецагентів, які займаються шпигунською діяльністю. Ця цифра відповідає п’ятій частині від усіх російських агентів у Європі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Neue Zürcher Zeitung.

Названа країна, яка має найбільше російських шпигунів у Європі

Швейцарія має найбільшу кількість російських шпигунів у Європі. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну європейські країни активно залучені до протидії мережі російської розвідки. Частину російських дипломатів висилали Польща, Норвегія, Франція та інші країни, які вважають, що таким чином спецагенти прикриваються дипломатичним імунітетом та проводять шпигунську діяльність.

Минулого року розвідка Швейцарії подала звіт у якому заявили, що загроза з боку російських шпигунів лише посилилась за останній рік. Проте уряд країни не збирається зменшувати російську агентурну мережу. Швейцарія посилаючись на свій нейтралітет вирішила не йти кроком інших європейських країн та залишила російських дипломатів на своїй території. 

Представник МЗС Швейцарії для видання NZZ заявив, що уряд не буде висилати дипломатів та зазначив про необхідність зберегти з Росією канали зв’язку. Чиновник вказав, що Швейцарія для власної безпеки може висилати дипломатів, але не повідомляє про це публічно. Згідно з оцінками спецслужб у Швейцарії перебуває 80 російських агентів. 

У Швейцарії знаходяться такі міста як Женева та Берн, у яких розташовані головні штаби та офіси міжнародних організацій та компаній. Таким чином ця країна привертає увагу російських шпигунів

"Ці іноземні агенти становлять загрозу для внутрішньої і зовнішньої безпеки Швейцарії", — сказав член Національних зборів Швейцарії Фабіан Моліна в інтерв’ю для NZZ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер один з найбільших шпигунів, який працював на Росію

Також "Коментарі" писали, що Швейцарія збирається фінансово мотивувати біженців повернутись до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини