Головна Новини Світ ЄС Європарламент визнав Голодомор геноцидом проти українців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент визнав Голодомор геноцидом проти українців: подробиці

У Європарламенті вважають, що "російський режим маніпулює історичною пам’яттю задля власного виживання"

15 грудня 2022, 15:24
Поділіться публікацією:

15 грудня, у четвер, депутати Європарламенту прийняли важливу резолюцію, де визнали Голодомор в Україні в 1932-1933 роках, геноцидом проти нашого народу. Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Європарламент визнав Голодомор геноцидом проти українців: подробиці

Європарламент визнав Голодомор геноцидом українців (фото з відкритих джерел)

 Таке рішення підтримали 507 євродепутатів, 12 — виступили "проти" і 17 — утрималися.

У документі йдеться, що Європарламент "рішуче засуджує ці дії, які призвели до загибелі мільйонів українців, і закликає усі країни та організації, які ще не зробили цього, наслідувати їхній приклад". 

"Відбілювання та прославляння тоталітарного радянського режиму і відродження культу радянського диктатора Йосипа Сталіна призвели до того, що РФ сьогодні є державним спонсором тероризму. Євродепутати також засуджують жахливі злочини РФ, що знову здійснюються проти народу України, зокрема, цілеспрямоване знищення цивільної енергетичної інфраструктури країни взимку", — йдеться в оприлюдненій заяві Європейського парламенту. 

Окрім цього, у резолюції звинувачують нинішній режим Росії у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, бажання ліквідувати Україну, знищити ідентичність і культуру її народу. Відтак, у ЄС закликають підвищити обізнаність про злочини Голодомору та інші злочини, скоєні радянським тоталітарним режимом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії з Ради безпеки ООН. До Конгресу США надійшла резолюція про виключення Росії з Ради безпеки ООН. Її представили два американські законодавці, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини. Як пише видання, двопартійна Гельсінська комісія, яка закликала в жовтні держсекретаря США Ентоні Блінкена висловити протест проти статусу РФ як постійного члена Ради Безпеки

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Циля Абрамовна

18 грудня 2022, 17:19

Ігор, Азарова вже вісім років немає в Україні... Є тільки євреї-олігархи та Вальцман з Зеленським єврейської влади в Україні... Можеш собі уявити прнемьєром Ізраїля мусульманина-араба, або канцлером Німеччини якого-небуть єврея? Два єврея-президенти (Кравчук-Блюм і Вальцман-Порошенко) Україна пережила... А третього єеврея-президента Зеленського, дружина якого витратила за один день в Парижі сорок тисяч доларів на свої витребеньки, - не переживе. Для ЗСУ вона цих доларів не віддала. http://zarubezhom.com/Images6/UkrEvreisk.jpg

Циля Абрамовна

18 грудня 2022, 17:11

Автора українського голодомору єврея Кагановича назвали?

Ігор

15 грудня 2022, 15:47

Ми і зараз бачимо як натовп перевіряючих вимагає штрафи, податківці виконують план не гребуючи нічим. Тоді також УПА-гауляйтери виконували план по зерну. Просто розумово розвинуті країни називають це геноцидом, а наші Гетманцеви Яреськи Азарови: виконанням бюджету. Пол Пот у червоній Кампучії наповнював бюджет рисом.


Новини