Головна Новини Світ США Крига скресла: Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії з Ради безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Крига скресла: Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії з Ради безпеки ООН

Росія може втратити місце пострепреда в Раді Безпеки ООН

15 грудня 2022, 11:38 comments1083
Поділіться публікацією:

До Конгресу США надійшла резолюція про виключення Росії з Ради безпеки ООН. Її представили два американські законодавці, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання "Foreign Policy".

Крига скресла: Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії з Ради безпеки ООН

Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії із Ради безпеки ООН. Фото: Getty Images

"Два американські законодавці демократ Стів Коен і республіканець Джо Вілсон представили на розгляд Конгресу резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена виключити Росію з Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", — йдеться у повідомленні.

Як пише видання, двопартійна Гельсінська комісія, яка закликала в жовтні держсекретаря США Ентоні Блінкена висловити протест проти статусу РФ як постійного члена Ради Безпеки, пропонує Конгресу визнати, що "війна Росії порушила цілі та принципи ООН, і просить уряд США вжити заходів для обмеження її прав" в ООН".

У резолюції Конгресу, опублікованій Foreign Policy, йдеться про те, що Росія грубо порушила Статут ООН, розпочавши війну проти суверенної держави України. Виходячи з нинішніх обставин РФ немає ніякого права мати місце в Раді безпеки ООН. Також зазначається, що Росія, порушивши всі міжнародні норми та правила, провела незаконне голосування з анексії чотирьох українських регіонів. Також Росія звинувачується у тисячах смертей громадян України, демонстрації ядерної зброї та створенні ризиків для світового постачання продовольства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову

Також видання "Коментарі" повідомляло – останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Великобританії поставити Україні далекобійну зброю. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для нашого порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини