Головна Новини Світ ЄС Європейські політики збираються у турне США: як це пов'язано з підтримкою України
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські політики збираються у турне США: як це пов'язано з підтримкою України

За інформацією "Politico", європейські політики збираються в турне США, щоб посилити підтримку України

31 жовтня 2023, 14:10 comments1212
Поділіться публікацією:

Європейські політики мають намір відвідати США з метою посилення підтримки України у відповідь на заклики деяких законодавців від Республіканської партії скоротити потік допомоги Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Європейські політики збираються у турне США: як це пов'язано з підтримкою України

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Ми маємо знайти способи достукатися до громадськості з обох боків Атлантики – не забувати, що є реальні виборці, які бачать свої проблеми певним чином", — заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Він пояснив, що європейські політики, які перебувають у досить тісних зв'язках з Україною, намагатимуться донести американським колегам важливість не лише продовжувати підтримку України, а й посилювати її. Габрієлюс Ландсбергіс вважає важливим, що про це заявлять не лише американські політики, які виступають за продовження підтримки, а й безпосередньо ті, хто залежить від постачання зі США озброєння та іншої допомоги Україні.

Міністр додав, що європейські політики вже склали план поїздок, у ході яких намічені зустрічі в різних штатах не лише з американськими політиками, а й з компаніями, які продають обладнання, яке фактично створює робочі місця в США.

Як йдеться у матеріалі, у Вашингтоні зростає стурбованість, що допомога Україні може стати жертвою глибоких політичних розбіжностей у США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за пакет допомоги (насамперед Україні), який ще 20 жовтня запросив у Конгресу президент США Джо Байден (близько 106 млрд доларів, де для нашої країни передбачено 61,4 млрд, для Ізраїлю – 14 ,3 млрд) продовжується. Новообраний спікер Палати представників республіканець (трампістського крила) Майк Джонсон заявив, що запит на фінансування України та Ізраїлю має бути поділений. Як ситуація може розвиватись далі? Чи зуміє консервативне крило республіканців вгамувати радикальних трампістів? Як може зіграти Демпартія, яка зараз має більшість у верхній палаті і під контролем якої знаходиться виконавча влада? Що тут важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини