Головна Новини Світ ЄС Європейський союз не введе санкції проти Росії через Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський союз не введе санкції проти Росії через Навального

За словами головного дипломата ЄС Жозепа Борреля, Рада ЄС засуджує масові затримання і насильство з боку ОМОНу відносно протестуючих і закликає РФ звільнити Навального і тих, хто був затриманий

25 січня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Європейський союз поки не планує вводити санкції відносно Росії через арешт опозиціонера Олексія Навального і репресій щодо учасників протесту, але такий сценарій виключати не можна. Про це повідомляє Bloomberg.

Європейський союз не введе санкції проти Росії через Навального

Навальный. Фото: ukrreporter.com.ua

"Деякі країни піднімали питання арешту Навального і 3 тисяч осіб під час протестів, але конкретних пропозицій не надходило. Але Рада готовий реагувати, коли того вимагатимуть обставини і приймати відповідні рішення", — сказав глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Водночас, за словами головного дипломата ЄС, Рада ЄС засуджує масові затримання і насильство з боку ОМОНу відносно протестуючих і закликає РФ звільнити Навального і тих, хто був затриманий.

Водночас Жозеп Боррель не збирається скасовувати візит до Москви, який запланований на початок лютого.

Нагадаємо, раніше російський опозиційний лідер заявляв, що подасть до суду на Дмитра Пєскова через його слів про те, що Навальний міг працювати з фахівцями ЦРУ, а також зажадав докази того, про що заявив Пєсков. Відомо, що своє припущення щодо Навального прес-секретар Путіна висловив 1 жовтня коментуючи заяву спікера Держдуми В'ячеслава Володіна, який назвав ситуацію з отруєнням Навального зрежисована західними спецслужбами.

Пізніше глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Навального могли отруїти "Новачком" вже в Німеччині або на борту авіасудна, яким його евакуювали з Омська в Берлін. Він підкреслив, що в клініці "Шаріте" токсинів в організмі Навального не знайшли. Але в той же час, сліди отруйної речовини були виявлені тільки в лабораторії німецьких збройних сил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини