Головна Новини Світ ЄС Євросоюз хоче скоротити фінансування Угорщини через корупцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз хоче скоротити фінансування Угорщини через корупцію

Угорщина може втратити багато грошей

14 вересня 2022, 23:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Виконавчий орган ЄС рекомендує зменшити витрати на прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Такі дії хочуть прийняти через значне хабарництво в угорському політичному середовищі. Про це пише інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на чиновників ЄС.

Євросоюз хоче скоротити фінансування Угорщини через корупцію

Євросоюз хоче скоротити фінансування Угорщини через корупцію. Фото з відкритих джерел

Поки така ідея офіційно не затверджена, але остаточне розв'язання цього питання назначено на найближчу неділю – 18 вересня. Якщо таку постанову ухвалять, то урядам знадобиться ще три місяці для набуття чинності угоди.

Таким чином Угорщина стала першої державою, яка потрапила під нові правила Європейського Союзу. Тепер ЄС може чинити фінансовий тиск на своїх членів, якщо ті шкодять інтересам союзу.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла у своїй доповіді, що вона буде намагатись знищити будь-яку корупцію в ЄС.

Цікаво, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, має в планах отримати від Європейського Союзу 40 млрд євро до 2027 року. Але поки його сподівання відкладенні, адже поки триває розслідування в ЄС, щодо хабарництва в Угорщині, країна не зможе отримувати нових фінансових надходжень.

Також, комісія ЄС хоче Орбану дати можливість зупинити корупцію, за словами одного з чиновників прем'єр-міністр Угорщини отримає один місяць часу на боротьбу з хабарництвом.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина намагається заблокувати макрофінансову допомогу Україні у розмірі п'ять млрд євро. Про виділення кредиту мають оголосити 20 вересня, якщо ЄС, обійде тиск Орбана.

Також, "Коментарі" писали про те, чому Угорщина та Віктор Орбан допомагають Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини