Головна Новини Світ ЄС Євросоюз прокоментував закриття телеканалів Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз прокоментував закриття телеканалів Медведчука

Представники Європейського Союзу наголошують на дотриманні свободи слова та незалежності ЗМІ

12 лютого 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі відреагували на закриття телеканалів 112, NewsOne і Zik. Представники ЄС підтримують боротьбу, яку веде Україна з дезінформаційними кампаніями. По це повідомили на сайті Європейської Ради.

Євросоюз прокоментував закриття телеканалів Медведчука

Блокування каналів Медведчука: в ЄС висловили свою позицію. Фото: itc.ua

Проте, за словами європейських дипломатів, Україна не повинна забувати про свободу слова і плюралізм медіа.

"Сторони визнають, що зусилля України, спрямовані на самозахист від інформаційної маніпуляції, є законними, особливо, якщо брати до уваги масштаб кампаній з дезінформації, які впливають на Україну, в тому числі з-за кордону. Будь-які заходи, що вживаються, не повинні робитися коштом свободи медіа і повинні бути пропорційними меті" — зазначається в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, що на початку лютого президент України Володимир Зеленський ввів низку санкцій проти українських телеканалів "NewsOne", "112 Україна", "ZIK", які номінально належать Тарасу Козаку, а реально Віктору Медведчуку — народному депутату партії ОПЗЖ та куму російського президента.

Термін санкцій становить п'ять років. Санкції передбачають блокування активів, запобігання виведення активів за межі України, заборона на передачу прав власності, припинення видання дозволів на ввезення і вивезення валютних цінностей.

Раніше повідомлялося, що на території Латвії припинять трансляцію 16 телеканалів із Російської Федерації. Блокування стосується каналів розважального та спортивного змісту. Чому закриють канали, дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що у Медведчука назвали причину закриття його телеканалів. Подробиці читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини