Головна Новини Світ ЄС Євросоюз схвалив продаж продуктів харчування незвичайного складу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз схвалив продаж продуктів харчування незвичайного складу: деталі

Відомо, що заявку на використання порошку з цвіркунів було подано ще у 2019 році.

20 січня 2023, 11:43 comments1257
Поділіться публікацією:

Європейський союз дозволив продавати продукти харчування, до складу яких входитиме частково знежирений порошок із домашнього цвіркуна, передає польське видання.

Євросоюз схвалив продаж продуктів харчування незвичайного складу: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

За даними ЗМІ, рішення ЄС є довгоочікуваною відповіддю на подану у 2019 році заявку від компанії Cricket One. Так, довго розглядаючи запит вищезгаданої компанії, Європейське агентство з безпеки харчових продуктів дійшло висновку, що частково знежирений порошок із домашнього цвіркуна (наукова назва – Acheta domesticus) є безпечним для здоров'я та життя споживачів. Варто зазначити, що дозвіл на продаж цього "інгредієнта" поширений лише на його використання у конкретних дозах та пропорціях, зазначених компанією у заявці від 2019 року. Перевищення прописаних норм загрожуватиме солідним штрафом, кримінальною відповідальністю або закриттям фірми в принципі.

"Науковий висновок, який був наданий відділом досліджень, дає нам достатньо підстав для того, щоб вважати частково знежирений порошок із домашнього цвіркуна безпечним і таким, що відповідає нормам розміщення на ринку", — сказано у заяві відомства.

Потрібно додати, що згідно відгуків користувачів Мережі, цвіркуновий порошок після його вживання ніяких побічних ефектів не викликав. Більш того, пишуть споживачі, після його систематичного використання, у крові у них ставало менше білка TNF, який стимулює запалення. Тобто дієта з порошком з комах заспокоювала імунітет, роблячи його міцнішим.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про подробиці зборів Військового комітету НАТО у Брюсселі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини