Головна Новини Світ ЄС Зібрання Військового комітету НАТО у Брюсселі: генерали готові піти на ризик заради України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зібрання Військового комітету НАТО у Брюсселі: генерали готові піти на ризик заради України

У НАТО заявили, що Україні потрібні німецькі танки, щоб повернути захоплені території військовим шляхом

20 січня 2023, 08:57
Поділіться публікацією:

Учора, 19 січня, у Брюсселі відбулося зібрання Військового комітету НАТО. Одним із головних питань, які обговорювали голови штабів Північноатлантичного альянсу, стало постачання танків до України, передає видання Wyborcza.

Зібрання Військового комітету НАТО у Брюсселі: генерали готові піти на ризик заради України

фото тематичне, з відкритих джерел

"Росіяни атакують Україну, у тому числі й танками, тому Україні вони теж потрібні", — наголосив під час свого виступу голова Військового комітету.

Найбільш накипілою темою для обговорень стало питання про передачу Україні німецьких танків Leopard 2, як через саму Німеччину, так і через територію інших країн, включаючи Польщу, яка планує віддати українській армії всі танки, які перебувають у них на утриманні. На жаль, цієї самої передачі ще не сталося з однієї причини – Німеччина відтягує рішення, а воно у цій ситуації відіграє важливу роль. Експерти зазначають, що з юридичного погляду німецький Брюссель офіційно має дозволити передачу Україні танків власного виробництва.

Генерали НАТО, які зібралися в четвер у Брюсселі, відразу ж дали зрозуміти, що політичні рішення, які досі не дозволяють передати Україні танки, до них не мають жодного стосунку. Глави штабів, на диво, навпаки, закликали влад країн до якнайшвидшого розгляду питання, зазначивши, що українцям ці танки справді дуже потрібні.

У НАТО заявили, що постачання Україні танків – це ризик безпеки для всієї Європи та світу, проте Військовий комітет, обговоривши всі деталі, готовий піти на такий ризик.

"Ми готові, і ми можемо впоратися з усіма викликами та ризиками, з якими зіткнемося", — наголосив командувач сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що у США почали розглядати можливість входу України до Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини