Головна Новини Світ Польща У Польщі відреагували на різку критику Зеленського щодо ситуації з зерном
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відреагували на різку критику Зеленського щодо ситуації з зерном

З'явилась реакція Польщі на слова президента України Володимира Зеленського про зернову кризу.

20 вересня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер прокоментував різкі слова президента України Володимира Зеленського на Генеральній асамблеї ООН щодо зернової кризи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на видання RMF FM.

У Польщі відреагували на різку критику Зеленського щодо ситуації з зерном

Речник польського уряду Пьотр Мюллер. Фото з відкритих джерел

Під час виступу у Нью-Йорку Володимир Зеленський сказав, що є країни в Європі "допомагають готувати сцену для московського актора", маючи на увазі ембарго на українське зерно, яке запровадили деякі країни.

"Є сподівання, що ці слова не стосуються Польщі. Назва нашої країни там не згадувалася, тому я не хотів би це сприймати", — прокоментував критику Зеленського речник польського уряду.

Пьотр Мюллер стверджує, що його країна діє у ситуації "продумано". Польський політик пояснив позицію Польщі у цій ситуації.

"Ми допомагаємо Україні у військовому плані, щоб вона могла захистити себе, але також і нас від Росії",  - сказав Мюллер та додав, що в економічних питаннях Польща повинна захищати власні інтереси.

Речник уряду Польщі також прокоментував ситуацію зі скасуванням зустрічі Дуди та Зеленського. Мюллер пояснив, що це випадковість та наголосив, що під час великих міжнародних форумів зустрічі можуть не відбутись суто через організаційні питання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда назвав єдину гарантію миру для України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Сполучених Штатів на ембарго українського збіжжя від Польщі, Угорщини та Словаччини. Крім того, більшість країн Європейського Союзу також висловились щодо заборони українського зерна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини