Головна Новини Світ ЄС Євростат опублікував статистику видачі паспортів: скільки українців стали громадянами країн ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Євростат опублікував статистику видачі паспортів: скільки українців стали громадянами країн ЄС

Українці посіли шосте місце серед громадян країн, які отримали найбільшу кількість громадянств країн Європейського Союзу.

7 березня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За підсумками 2022 року Європейський Союз видав 989 тис. нових паспортів. Серед них 30 тис. українців стали громадянами країн ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статистику Євростату.

Євростат опублікував статистику видачі паспортів: скільки українців стали громадянами країн ЄС

30 тисяч українців отримали паспорт громадянина країни ЄС. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Євростату у 2022 році 989 тис. осіб отримали громадянство країн ЄС, де вони проживали. Це на 20% вищий показник, ніж у 2021 році. 

Найбільше нових громадянств видала Італія – понад 213 тис., або ж 22% від загальної кількості у ЄС. На другому місці опинилась Іспанія – 181,8 тис. нових громадянств (18%). А трійку лідерів за видачею паспортів замикає Німеччина – 166,6 (17%).

Групою, яка отримає найбільшу кількість громадянств від Європейського Союзу стали жителі Марокко, які отримали 112,7 тис. паспортів країн ЄС. Другою за величиною групою були громадяни Сирії -  90,4 тис. нових громадянств, за якими йшли албанці – 50,3 тис. громадянств.

Євростат опублікував статистику видачі паспортів: скільки українців стали громадянами країн ЄС - фото 2

Видача нових громадянств в Європейському Союзі. Дані Євростату

Україна опинилась на шостій позиції у цьому рейтингу. Згідно з даними Євростату у 2022 році 30 тис. українців отримали громадянство країн ЄС. Зазначимо, що це ті українці, які жили в Європейському Союзі до повномасштабного вторгнення.

87% усіх тих, хто отримав громадянство країн ЄС, були громадянами країни, що не входить до ЄС. Громадяни іншої країни ЄС, ніж країна проживання, становили 12%. Решта мали невідоме попереднє громадянство — 1%, або були особами без громадянства — 0,7%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, де найкраще жити в Європі. Опубліковано рейтинг країн за задоволеністю життям.

Також "Коментарі" писали, що в одній з країн Європейського Союзу працевлаштованих українських біженців хочуть змусити платити по 350 євро щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини