Головна Новини Світ ЄС Фальсифікації та порушення прав людини: чи може Євросоюз не визнати вибори до Держдуми РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальсифікації та порушення прав людини: чи може Євросоюз не визнати вибори до Держдуми РФ

Вибори до Державної думи РФ повинні відбутися 17-19 вересня 2021 року

16 вересня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Депутати Європарламенту закликали Європейський Союз бути готовим не визнавати парламент Росії і виключити її з міжнародних організацій з парламентськими асамблеями, якщо вибори до Держдуми РФ в 2021 році визнають фальсифікованими і такими, які відбулися з порушеннями міжнародного права і демократичних принципів.

Фальсифікації та порушення прав людини: чи може Євросоюз не визнати вибори до Держдуми РФ

Чи може Євросоюз не визнати вибори до Держдуми РФ - фото з відкритих джерел

Наголос робиться на порушення прав всередині РФ. А є ще ситуація в Криму, ОРДЛО, жителів яких масово залучають до цих виборів.

Чи є ймовірність, що ЄС вирішиться не визнавати ці вибори? Як можуть розвиватися події далі? Відповіді на ці питання видання "Коментарі" шукало разом з експертами.

Держдума не сприйматиметься як демократично обраний парламент

Доктор юридичних наук екс-постпред президента України в АР Крим Борис Бабін вважає, що шанси формального невизнання Держдуми як органу влади РФ з боку європейських країн або ЄС в цілому — незначні.

"Такої практики в міждержавних відносинах практично не існує, — пояснює експерт. — Єдина можлива юридична перспектива — це обговорення повноважності нових російських "парламентаріїв" в ПАРЄ".

У той же час, підкреслює Борис Бабін, очевидно, що Держдума не сприйматиметься як демократично обраний парламент. І ставлення до неї буде відповідне — за визначенням.

Єврокомісії дається вказівка удосконалювати системи антиросійських санкцій, щоб російський бізнес мав все менше можливостей їх уникати

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", акцентує, що результати голосування і зміст документа (Доповіді про перспективу відносин Євросоюзу та Росії) — більш глибокі, оскільки стосуються не тільки виборів до Держдуми.

"Європарламент знову затвердив документ, в якому йдеться про фактичну окупацію ОРДЛО. І що ніякого повернення або нормалізації у відносинах не відбудеться, поки Росія не припинить окупацію Криму і Донбасу. Єврокомісії дається вказівка удосконалювати системи антиросійських санкцій, щоб російський бізнес мав все менше можливостей їх уникати", — зазначає Петро Бурковський.

На його думку, можна сказати, що це — один з перших результатів Кримської платформи , саміт якої відбувся в серпні.

"І це тільки початок, — прогнозує Петро Бурковський. — У Кремлі, напевно, це теж розуміють. Крім того, "Північний потік-2" також ідентифікований як загроза. І парламентарі закликають до його зупинки. Тут Росію теж чекають серйозні проблеми".

Раніше видання "Коментарі" писало, що в партії Путіна зізналися — Росія захопила Донбас .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини