Головна Новини Світ ЄС Фінляндія закрила кордони для громадян Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія закрила кордони для громадян Росії

Фінляндія приєдналась до низки країн, які закрили свої кордони для російських туристів

30 вересня 2022, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 вересня уряд Фінляндії повідомив, що закриває свої кордони для перетину росіян. Закриття кордонів почало діяти з 00:00 30 вересня. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на фінських посадовців.

Фінляндія закрила кордони для громадян Росії

Фінляндія закрила кордони для громадян РФ. Фото з відкритих джерел

Фінляндія кілька тижнів дозволяла перетинати громадянам Російської Федерації свій кордон, тоді як суміжні з РФ країни Балтії ввели обмеження на в’їзд на свою територію. Тепер же фіни змінили свої попередні вказівки та закрили кордон для російських туристів.

Такі дії уряд Фінляндії прийняв через різке підвищення росіян на пунктах пропуску до їх країни. Як зазначають посадовці фінський кордон за минулі вихідні перетнуло 17 тис. російських громадян. Такий сплеск міграції росіян викликаний частковою мобілізацією, яку оголосив президент РФ Володимир Путін. Окрім того, дії росіян загрожують самій Фінляндії.

"В’їзд російських громадян з туристичною метою до Фінляндії ставить під загрозу міжнародні відносини Фінляндії", — повідомив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто.

Окрім того, Хаавісто наголосив, що незважаючи на заборону, росіяни зможуть приїжджати у Фінляндію, але тільки за кількох умов. В'їзд дозволений тим громадянам РФ, які їдуть на навчання, роботу до Фінляндії, або мають родину в цій країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Литва, Латвія та Естонія вирішили заборонити в'їзд громадянам Російської Федерації на свою територію.

Також "Коментарі" писали про проблеми з мобілізацією в РФ та нові вказівки Путіна щодо цього. Президент Росії заявив, що їх військові захищають безпеку своєї країни.




 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини