Головна Новини Світ ЄС Фон дер Ляєн зробила рішучу заяву про "друзів Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Фон дер Ляєн зробила рішучу заяву про "друзів Путіна"

Урсула фон дер Ляєн критикує "друзів Путіна" та заявила, що вони хочуть вкрасти майбутнє в Європи.

7 квітня 2024, 15:15 comments1879
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що так звані "друзі Путіна" намагаються "викрасти майбутнє Європи". За її словами Росія намагається не лише "стерти Україну", але вплинути на всю територію Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euractiv.

Фон дер Ляєн зробила рішучу заяву про "друзів Путіна"

Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляєн під час свого передвиборчого виступу в Греції розкритикувала союзників російського диктатора Володимира Путіна у Європі. За її словами Європа віддається викликам як ззовні, так і зсередини, а Путін не зупиниться на Україні.

"Агресія Росії є ширшою: вона роками здійснює гібридні атаки проти Європи. Чи то через кібератаки, чи то через маніпулювання соціальними медіа, чи то за допомогою інструменталізації мігрантів", — говорить фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії наголосила, що "друзі Путіна", які вже знаходяться в Європі, хочуть "переписати нашу історію та викрасти наше майбутнє під виглядом популістів чи демагогів". За її словами головне завдання Європи в наступні місяці це дати відсіч таким діям проросійським діячам.

Фон дер Ляєн не назвала конкретних імен, кого вона мала на увазі під словами "друзі Путіна". Подібні тези озвучив і канцлер Німеччини Олаф Шольц, коли виступив з промовою в Румунії. За його словами, існують загрози для Європи  з боку правих популістів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про нового президента Словаччини, який засудив вторгнення Путіна, однак проти допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про Олафа Шольца, який зробив заяву про можливий момент закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини