Головна Новини Світ ЄС Франко-німецькому союзу, що працював десятиліття, настав кінець: ЗМІ дізналися про нову загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Франко-німецькому союзу, що працював десятиліття, настав кінець: ЗМІ дізналися про нову загрозу

Макрон і Шольц не можуть дійти розуміння з низки ключових питань

25 березня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц зруйнували франко-німецьку спілку, яка була основою політичної архітектури Європи протягом багатьох десятиліть. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Telegraph".

Франко-німецькому союзу, що працював десятиліття, настав кінець: ЗМІ дізналися про нову загрозу

Макрон та Шольц. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що дві країни вже деякий час мають різні погляди на кілька принципових питань – регулювання цін на енергоносії в ЄС, протидію несумлінній економічній конкуренції з боку Китаю, закупівлю озброєння тощо. І на цей "сприятливий" ґрунт впала заява Макрона про те, що Захід не повинен виключати відправлення військ до України. У керівництві Німеччини були далеко не в захваті від слів французького лідера.

Французький економіст Жак Реньє вважає, що проблеми у відносинах Парижа та Берліна почалися з російським вторгненням в Україну, що стало шоком для економічної моделі Німеччини.

The Telegraph додає, що президентська система Франції надає президенту набагато більше повноважень, ніж німецька система, де канцлер дуже обмежений регіонами і парламентом. Однак у Парижі вважають, що Шольц часто лише прикривається цими обмеженнями, щоб відхиляти пропозиції Франції.

Також журналісти The Telegraph наводять численні розбіжності в політичних поглядах між самими лідерами — Макроном і Шольцом. Ці розбіжності стосуються зокрема атомної енергетики, поглядів на війну та мир тощо. Макрон також виступає проти того, що у Парижі вважають навмисною відмовою у ресурсах для України. Берлін не поспішав відправляти в Україну танки Leopard, а тепер протидіє відправленню ракет дальнього радіусу дії Taurus.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: як пояснити активність Макрона і чому Шольц не здатний на таке.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини