Головна Новини Світ ЄС Голова Єврокомісії: бустерні дози вакцини мають бути введені протягом шести місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Єврокомісії: бустерні дози вакцини мають бути введені протягом шести місяців

Пів року на введення додаткової дози вакцини дається з моменту перших щеплень

17 грудня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Європейська комісія рекомендує вакцинованим людям отримувати бустерні дози не пізніше, ніж через шість місяців після початкових щеплень. Про це повідомляє Reuters.

Голова Єврокомісії: бустерні дози вакцини мають бути введені протягом шести місяців

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн - Reuters

Президент Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила в п'ятницю, 17 грудня, що вона повідомила лідерам ЄС на саміті в Брюсселі, що виконавча влада ЄС представить делегований акт щодо перепусток COVID.

"Ми забезпечимо загальний підхід до бустерів та терміну дії сертифіката. Тому ревакцинації рекомендовані не пізніше ніж через шість місяців після повної вакцинації, а сертифікат залишатиметься дійсним протягом трьох місяців після цього", — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомляли раніше "Коментарі", розбіжності в Європейському Союзі поглибилися щодо правил подорожей задля стримування поширення коронавірусу Omicron, після того, як Італія та Греція пішли за Португалією та Ірландією, оголосивши додаткові обмеження для подорожуючих з інших країн ЄС. 27 країн-членів ЄС кілька тижнів обговорюють, як координувати політику подорожей з метою стримування вірусу, не порушуючи пропорцію поїздок у межах європейської Шенгенської зони без кордонів.

Також "Коментарі" писали, що лідери Європейського Союзу розглянуть у четвер, 16 грудня, які економічні санкції вони можуть запровадити проти Росії, якщо Москва почне нову атаку на Україну. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Словенії, попередивши, що блок готовий до російських "сюрпризів". Україна зараз є головною точкою конфлікту між Росією та Заходом. Сполучені Штати стверджують, що Росія зібрала понад 100 000 військових на кордонах України, можливо, готуючись до вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини