Головна Новини Світ ЄС Лідери ЄС намагаються знайти спільну мову щодо правил подорожей: які ухвалено рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери ЄС намагаються знайти спільну мову щодо правил подорожей: які ухвалено рішення

Обмеження на подорожі необхідні задля стримування поширення коронавірусу

16 грудня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Розбіжності в Європейському Союзі поглибилися щодо правил подорожей задля стримування поширення коронавірусу Omicron, після того, як Італія та Греція пішли за Португалією та Ірландією, оголосивши додаткові обмеження для подорожуючих з інших країн ЄС. Про це повідомляє Reuters.

Лідери ЄС намагаються знайти спільну мову щодо правил подорожей: які ухвалено рішення

Пасажири в захисних масках ходять в аеропорту Фьюмічіно в день, коли уряди ЄС узгодили "безпечний список" з 14 країн - Reuters

27 країн-членів ЄС кілька тижнів обговорюють, як координувати політику подорожей з метою стримування вірусу, не порушуючи пропорцію поїздок у межах європейської Шенгенської зони без кордонів.

Проте Італія заявила у вівторок, 14 грудня, що з 16 грудня до кінця січня вона вимагатиме від усіх мандрівників з країн ЄС показати негативний тест після прибуття, навіть якщо вони вакциновані. Невакцинованих чекає п’ятиденний карантин. 

У разі суворого застосування ці правила, які набудуть чинності в четвер, 16 грудня, фактично відновлять прикордонний контроль на сухопутних кордонах Італії, повторюючи заходи, вжиті країнами ЄС на початку пандемії. Це спричинить черги на кордонах і дефіцит їжі та ліків по всьому блоку.

"Я лише бачив, що закриття кордонів у будь-якому випадку не є рішенням", — сказав журналістам прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Беттель, прибувши на саміт лідерів ЄС у Брюсселі.

У висновках саміту сказано, що будь-які обмеження мають бути узгоджені на основі об’єктивних критеріїв і не повинні "непропорційно перешкоджати вільному переміщенню між державами-членами".

Прем'єр-міністр Латвії Крісяніс Каріньш заявив, що свобода пересування всередині ЄС не повинна припинятися.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Румунія запровадила карантинний режим на 14 днів для невакцинованих мандрівників із території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини