Головна Новини Світ ЄС Голова ВООЗ: обов'язкова вакцинація має бути останнім заходом
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ВООЗ: обов'язкова вакцинація має бути останнім заходом

За словами голови ВООЗ, обов'язкова вакцинація має бути запроваджена тоді, коли вже всі інші заходи вичерпані

7 грудня 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

Обов’язкова вакцинація проти коронавірусу є "абсолютно останнім заходом". Таку заяву зробив у вівторок, 7 грудня, голова європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге. Про це повідомляє Reuters.

Голова ВООЗ: обов'язкова вакцинація має бути останнім заходом

Регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі Ганс Клюге - Reuters

"Мандати щодо вакцинації є абсолютно останнім заходом і застосовуються лише тоді, коли вичерпані всі можливі варіанти покращення охоплення вакцинацією", – сказав Клюге.

Як повідомляли раніше "Коментарі", очікується, що для того, щоб розробити нову вакцину американським компаніям потрібно щонайменше 100 днів. якщо вчені та біотехнологи розпочнуть працювати з грудня, то до літа наступного року зможуть випустити нові вакцини що будуть ефективними проти мутованого вірусу, в тому числі від штаму коронавірусу "Омікрон". Йдеться про компанії Pfizer і Moderna, що є виробниками вакцин. Час потрібен не лише для виробництва, а й для схвалення вакцин організаціями охорони здоров'я, затвердження та сертифікації препаратів. 

Ученим наразі відомо, що новий штам мутує й має вже коефіцієнт зараження 2, тобто одна хвора може заразити двох оточуючих. Штам ще більше заразний і швидко поширюється. Навіть молоді люди тяжко хворіють й потребують інтенсивної терапії. Вчені ще не з'ясували наскільки вірулентний цей вірус та які наслідки для організму він спричиняє. Однак вони все одно наголошують на необхідності вакцинації громадян двома дозами наявної наразі вакцини від коронавірусу.

Також "Коментарі" писали, що незважаючи на збільшення рівня вакцинації в Україні, як і раніше, продаються ковід-сертифікати. За словами Євгена Комаровського, лихо України в тому, що чимало серед людей, які займаються контролем процесу вакцинації, чимало тих самих антивакцинаторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини