Головна Новини Світ США Коли з'явитися вакцина, ефективна проти нових мутацій коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли з'явитися вакцина, ефективна проти нових мутацій коронавірусу

Нова вакцина, що ефективна проти нових мутацій коронавірусу, буде розроблятися до літа

27 листопада 2021, 21:56
Поділіться публікацією:

Коли з'явитися вакцина, ефективна проти нових мутацій коронавірусу

Над новою вакциною працюватимуть вчені, фото з відкритих джерел

Для того, щоб розробити нову вакцину американським компаніям потрібно щонайменше 100 днів. Про це повідомив в Twitter Енді Славітт, що раніше був радником робочої групи з питань боротьби з пандемією у Білому домі.

За його словами, якщо вчені та біотехнологи розпочнуть працювати з грудня, то до літа наступного року зможуть випустити нові вакцини що будуть ефективними проти мутованого вірусу, в тому числі від штаму коронавірусу "Омікрон". Йдеться про компанії Pfizer і Moderna, що є виробниками вакцин.

Час потрібен не лише для виробництва, а й для схвалення вакцин організаціями охорони здоров'я, затвердження та сертифікації препаратів.

Крім того, Енді Славітт наголосив, що заборона на подорожі не є панацеєю. А Велика двадцятка не змогла досить швидко вакцинувати Африку попри велику кількість вакцин, тому тепер витрати будуть зростати. 

Нагадаємо, що вченим наразі відомо, що новий штам мутує й має вже коефіцієнт зараження 2, тобто одна хвора може заразити двох оточуючих. Штам ще більше заразний і швидко поширюється. Навіть молоді люди тяжко хворіють й потребують інтенсивної терапії. Вчені ще не з'ясували наскільки вірулентний цей вірус та які наслідки для організму він спричиняє. Однак вони все одно наголошують на необхідності вакцинації громадян двома дозами наявної наразі вакцини від коронавірусу.

Посол Великобританії розповіла, чи обмежать українським туристам в'їзд до Туманного Альбіону на фоні погіршення ситуації з епідемією в Європі. Адже кілька країн вже перейшли в режим локдауну та посилили карантинні обмеження, в тому числі й в'їзд для туристів. Серед цих країн Чехія, Словаччина та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини