Головна Новини Світ ЄС Хорватія вибачається перед українцями за опальну заяву президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Хорватія вибачається перед українцями за опальну заяву президента

Прем'єр Хорватії запевнив, що в Україні немає жодного хорватського військового

26 січня 2022, 09:05 comments1932
Поділіться публікацією:

Глава уряду Хорватії Андрій Пленкович вибачився перед українцями за заяви президента країни Зорана Мілановича. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідна заява була оприлюднена на офіційній сторінці хорватського уряду в Twitter.

Хорватія вибачається перед українцями за опальну заяву президента

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович. Фото: 1NEWS

Прем'єр зазначив, йому особисто невідомо, про які хорватські військові говорив президент країни, яких він зібрався виводити з України, якщо розпочнеться відкрита війна з Росією. На сьогоднішній день жодного хорватського солдата в Україні немає, як немає військових Хорватії у Польщі. Військовий контингент звідти повернувся. Щодо заяви про корупцію в Україні, то це не є офіційною позицією хорватського народу, тому варто вибачитися перед Україною за такі заяви на адресу країни.

Зазначимо, портал "Коментарі" повідомляв про те, що президент Хорватії Зоран Міланович зробив на адресу України кілька грізних заяв, назвавши нашу країну однією з найкорумпованіших у Європі, а також заявив, що Україна не повинна претендувати на те, щоб стати повноправним членом НАТО та ЄС. Була також заява щодо можливого російського вторгнення. Хорватський президент заявив, що незважаючи на офіційну позицію НАТО, яка підтримує Україну у протистоянні з Росією, Хорватія відмовляється виступати на боці України, якщо розпочнеться війна. Тому жоден хорватський солдат воюватиме з Росією не буде. Щоправда, при цьому президент Міланович уточнив, що до самої України він не має претензій і образ, але є заперечення щодо тієї політики, яку вирішив проводити голова Білого Дому Джо Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ostap

26 січня 2022, 10:33

Що не корумпована?


Новини